Περιγραφή
(Aπό το οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Στην εργοθεραπεία, οι καλά σχεδιασμένες ομάδες αντιπροσωπεύουν κοινωνικά και πολιτισμικά πλαίσια για την εκτέλεση έργου στην καθημερινή ζωή. Το βιβλίο της Marylin B. Cole Η Δυναμική της Ομάδας στην Εργοθεραπεία: Η Θεωρητική Βάση και η Πρακτική Εφαρμογή της Ομαδικής Παρέμβασης, το οποίο έρχεται πρώτο σε πωλήσεις για πάνω από 25 χρόνια, έχει αναθεωρηθεί στην Πέμπτη Έκδοση,προσφέροντας στρατηγικές και εργαλεία μάθησης για την ένταξη των πελατών σε αποτελεσματικές ομάδες για βελτιωμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις.
Αναθεωρημένο ώστε να ανταποκρίνεται στο Πλαίσιο της Εργοθεραπευτικής Πρακτικής, Τρίτη Έκδοση της ΑΟΤΑ, η παρούσα έκδοση παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες για τον σχεδιασμό και την καθοδήγηση ομάδων εργοθεραπείας και δίνει κατευθύνσεις για την εφαρμογή σε ομάδες με βάση τη θεωρία.
Η θεωρητική ενότητα αποσαφηνίζει το πώς τα μοντέλα και τα πλαίσια αναφοράς βασισμένα στο έργο αλλάζουν τον τρόπο οργάνωσης των ομάδων εργοθεραπείας και τον τρόπο με τον οποίο η θεωρία επηρεάζει την επιλογή των ομαδικών δραστηριοτήτων, των στόχων και των αποτελεσμάτων. Στην παρούσα έκδοση έχουν προστεθεί πρόσφατα παραδείγματα και ερευνητικά δεδομένα, που αντανακλούν τον σχεδιασμό και τη χρήση των ομάδων για την αξιολόγηση και την παρέμβαση σε αυτό το νέο εξελισσόμενο παράδειγμα της εργοθεραπείας.
Η τρίτη ενότητα εστιάζει στον σχεδιασμό των ομαδικών πρωτοκόλλων και περιγράφει μία σειρά από ομαδικές εμπειρίες για τους φοιτητές. Αυτές έχουν σκοπό να προσφέρουν τόσο προσωπική όσο και επαγγελματική ανάπτυξη, καθώς και ένα πλαίσιο πρακτικής εφαρμογής κατά την εκμάθηση του συντονισμού μίας ομάδας, του αναστοχασμού, της πολιτισμικής επάρκειας και της κοινοτικής υπηρεσίας. Ένα νέο κεφάλαιο που επικεντρώνεται στο μοντέλο ανάκαμψης και στη φροντίδα του τραύματος προτείνει τρόπους για τον σχεδιασμό ομαδικών παρεμβάσεων από τους εργοθεραπευτές, στα πλαίσια αυτών των συγκεκριμένων προσεγγίσεων.
Ο σχεδιασμός των επτά βημάτων που προτείνει η Cole για την καθοδήγηση των ομάδων εργοθεραπείας παρέχει μία εύχρηστη και φιλική μαθησιακή εμπειρία για τους φοιτητές, ώστε να μπορέσουν να σχεδιάσουν και να συντονίσουν ομάδες με βάση τη θεωρία. Οι συνθήκες στις οποίες οι φοιτητές μπορούν να σχεδιάσουν ομαδικές παρεμβάσεις έχουν αναθεωρηθεί ώστε να περιλαμβάνουν σύγχρονα και αναδυόμενα περιβάλλοντα πρακτικής.
Έχοντας μία πελατοκεντρική θεωρητική προσέγγιση, το βιβλίο Η Δυναμική της Ομάδας στην Εργοθεραπεία: Η Θεωρητική Βάση και η Πρακτική Εφαρμογή της Ομαδικής Παρέμβασης συνεχίζει μία παράδοση 25 ετών στην εκπαίδευση των φοιτητών, των βοηθών και των κλινικών επαγγελματιών εργοθεραπείας.